Romeo x Juliet 2007 Recenzie

Anime: Romeo x Juliet 2007 (Recenzie)

Premisele lui William Shakespeare, straniul scriitor care a prins între cuvintele sale pasiunea și misterul ființei umane, renovează lumea din NeoVerona, creând un spațiu al iubirii imposibile, al personajelor inedite și cavalerești, al luptei cu tirani, răzbunări, al cailor zburători și eroilor neașteptați. Autorii acestei serii animate formate din 24 de episoade se inspiră tematic din Romeo și Julieta, abordând doar marile simboluri și prerogative ale piesei de teatru.

Dincolo de Shakespeare, la fel cum celebra serie animată D’Artagnan et les trois musquetaires cu câini depășea viziunea lui Alexandre Dumas, Romeo x Juliet transcende tragedia printr-o reimaginare pentru copii,  volatilă, plină de energie și cumva clasică, fiindcă dezbate dușmănia, marea iubire și la pentru dreptate. Iar ca subterfugiu al scenariștilor conduși de Taliesin Jaffe, Willy însuși are rolul său de scriitor și ajutor al tinerilor și inocenților îndrăgostiți.

Seria urmează povestea singurei urmașe a familiei Capulet, Julieta, la 14 ani după ce familia Montague i-a ucis toate rudele și a preluat puterea în continentul aerian NeoVerona. Julieta însăși este o rebelă care protejează săracii deghizată într-un luptător mascat, în timp ce Romeo călărește un cal înaripat.

Stilul fin, rafinat al animeului e susținut și de grija la efectele vizuale – toate semnele sunt în limba italiană,  design-ul clădirilor, interiorelor și costumelor provin din perioada renascentistă, amintind de celebrul Rose of Versailles. Chiar dacă Romeo x Juliet e ireverent și puternic, calibrarea sa ca o poveste pentru copii și tineret îl face destinat idealiștilor și celor de peste 9 ani.

 

  • Istoria Anime

    Ca mediu vizual, anime-ul tinde spre stilurile vizuale ce pot varia de la artist la artist sau studio ... =>Continuarea
  • Categorii