Chobits 2002 Recenzie

Chobits este un anime creat după o serie de benzi desenate japoneze – manga, care urmărește povestea unui băiat de 18 ani care găsește la gunoi un persocom – un android sub forma unei fete. În timp ce o îngrijește pe Chi – numele derivă din singura silabă pe care persocomul îl spune inițial, descoperă originea ei și faptul că ar putea fi un Chobits, un robot despre care leganda zice că are voință proprie.

Chobits e deschis, luminos, are tonuri colorate și orizonturi largi, adaptate stilului similar comediilor romantice, impregnate cu situații complicate și personaje contondente, diverse. Umorul, fantezia și frumusețea candidă a acestui anime valorifică basmul modern al lui Hideki Motosuwa, care e un  băiat de la țară, simplu și direct. Hideki încearcă să intre la universitate după ce a fost respins în anul anterior, frecventează o școală pentru pregătire și lucrează la un bar. Personajul său e prezentat cu uimire și puritate, de aceea amintește de Sailor Moon, Ranma 1/2 și Oh! My Goddess, însă păstrează și derogația împrumutată din arta spectacolului – e fără profunzime, aspirații profunde, o identitate stabilă.

Însă comediile romantice, facile, puerile și ludice sunt frumoase tocmai datorită schematizării personajelor, a umorului de situație, de care Chobits abuzează, și liniarității. Povestea însăși e punctată foarte eficient, cu repere în aproape fiecare episod, aici intervenind și acțiunea gradată.

Chobits are un singur sezon și 26 de episoade magice, pline de bună dispoziție și sentimente nobile: sacrificiu, iubire, răbdare, încredere.

 

  • Istoria Anime

    Ca mediu vizual, anime-ul tinde spre stilurile vizuale ce pot varia de la artist la artist sau studio ... =>Continuarea
  • Categorii